Gambar Camping Kami

Salah seorang pensyarah Pengakap kami yang sangat dedikasi dalam mengajar kami, En Mohd Razi.

Cun tak? hihihi... gambar ni masa majlis penuntup perkhemahan dah. Sume kawan-kawan dah mekap-mekap . I pun join sekali la..hehehe...


Gambar bersama-sama dengan pensyarah. Ni la ahli kumpulan yang susah senang bertungkus lumus di maktab.



'Bapa' kami...Tn Hj kamar...Pesuruhjaya Pengakap Negeri









En Ramlan, pemberi markah kami...






Apa yang paling membanggakan dalam perkhemahan kali ini adalah kami lulus DENGAN CEMERLANG. Pensyarah amat berpuas hati dengan kerajinan kami, masakan kami, semangat kerjasama kami. Hubungan kami dengan pensyarah juga menjadi lebih rapat like a family. We are 1 family...
Perkhemahan ini banyak memberi peluang untukku mengenali diri sendiri. Kekuatan dan kelemahan diri. Walaupun ada satu masa , aku terpaksa bergantung pada ubat untuk menjalankan aktiviti, namun aku bersyukur, aku masih mampu dan tidak terlepas sebarang aktiviti.Sayangnya kami tidak ada aktiviti hiking and kayak coz bagi pengakap kursus ni lebih kepada kursus pengenalan, so less physical activities.
Saat paling membanggakan adalah sewaktu menerima sijil dan menyarungkan wogel di skaf kami sebagai tanda kami telah tamat dan layak menerima tauliah.Ada antara kawan-kawan saya yang menangis , terharu wooo...banyak lagu-lagu pengakap yang best yang kami dah belajar. Dok dalam dewan, kami asyik nyanyi jer. Tapi saya lega, saya nyanyi takde suami masa tu. kalu dia ada, mati dia kutuk suara saya. masa berkhemah tu, saya bebas menyanyi sepuas-puasnya.
Dan akhirnya saya dah ada facebook sendiri..uwaaaahhhh...(orang lain dah lama ada dah..)hihihi..tupun terpaksa buat coz nak amik gambar-gambar pengakap tu. Thanks kawan-kawan guide saya wat face book. So sweet in this life i have friends like you all.. :)
For you ..my love..I miss you so much..tak dapat digambarkan dengan kata-kata perasaan rindu ini. Begitu juga pada anak kita...sebulan tidak dapat mengikuti perkembangannya... 1 sem more to go...sedikit saja lagi perjuangan ini...
Saya akhiri post saya hari ini dengan ungkapan pesanan daripada cikgu pengakap saya. " Walaupun kamu dalam keadaan susah,payah , sedih atau derita, SENYUMLAH..kerana senyuman itu mampu membahagiakan orang lain."

1 Response
  1. Awanama Says:

    chomeynye mak cik ana posing..hehe...senyum ckit...klik..


Blog Widget by LinkWithin